BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest Airport: hasznos tanácsok az év végi utazáshoz

Az év végi ünnepek közeledtével a Budapest Airport összeszedte, mire érdemes figyelnünk utazáskor.

Az év végi ünnepek közeledtével a Budapest Airport szeretné felhívni az utasok figyelmét a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyújtotta szolgáltatásokra, a repülőtér sokszínű kínálatára és néhány gyakorlati információra, amely hasznos lehet az utazás, vagy épp az ünnepi készülődés során.

  • Első lépésként már az utazás előtt érdemes letölteni a Budapest Airport mobil applikációját, amelyből a repülőtér kínálta aktuális lehetőségekről, járatinformációkról és egyéb hasznos tudnivalókról lehet tájékozódni.
  • A biztonsági ellenőrzés felgyorsítása érdekében érdemes előzetesen ellátogatni a Budapest Airport weboldalára, és meggyőződni arról, hogy milyen tárgyakat lehet behozni a repülőtérre illetve felvinni a repülőgép fedélzetére; és melyek azok a tiltott eszközök, amelyeket mindenképpen otthon kell hagyni.
  • Az ünnepek közeledtével fontos megjegyezni, hogy a tűzijáték és a csillagszóró a repülésre veszélyes eszköznek számít, így azok sem kézipoggyászban, sem pedig feladott bőröndben nem szállíthatók, azokat a repülőtéren elkobozzák vagy kidobatják a szemétbe az utasokkal.
  • Fotó: AFP

  • December végén, az ünnepi időszakban sokan utaznak Budapestről repülővel – érdemes emiatt a szokásosnál korábban kiérkezni a repülőtérre, hogy biztosan időben áteshessünk a biztonsági ellenőrzésen. A legrosszabb, ami a korán érkezőkkel történhet, hogy lesz még idejük egy kávéra vagy nyugodt vásárlásra a repülőbe történő beszállás előtt.
  • A repülőtéren töltött idő nemcsak remek kikapcsolódás és ráhangolódás lehet az utazásra, hanem kiváló lehetőség a még hiányzó ajándékok megvásárlására is. Minőségi magyar és nemzetközi márkák széles kínálatából lehet választani, eközben pedig még csak a poggyászokra vonatkozó súlykorlátozás miatt sem kell aggódni: a SkyCourtban (az utasbiztonsági ellenőrzés után) vásárolt termékeket, beleértve az ajándéknak szánt italokat is, korlátozás nélkül fel lehet vinni minden repülőgép fedélzetére.
  • A Budapest Airport folyamatosan törekszik a repülőtéri szolgáltatások fejlesztésére: az elkövetkező öt év során összesen 700 millió eurót meghaladó értékű beruházást valósít meg. Ezeknél a legfontosabb szempont a biztonságos repülőtéri környezet fenntartása mellett az, hogy az utazás minél kényelmesebb és gördülékenyebb legyen az utasoknak. A következő években megújulnak a terminálszolgáltatások, fejlődik a repülőtér infrastruktúrája, bővül a terminálok kapacitása és folytatódnak a harmadik terminál tervezési munkálatai is. A fejlesztésekkel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a budapesti repülőtér szolgáltatási színvonala folyamatosan javuljon, kiszolgálva az egyre növekvő utasforgalom támasztotta igényeket.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.