BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat új repülőjárat indul ősszel Budapestről

A Ryanair a korábban bejelentettekhez képest több járatot indít majd a 2019-es téli menetrendi időszakban. Ezzel a társaság utasforgalma várhatóan 24 százalékkal emelkedik.

Idén október végétől a Ryanair légitársaság

  • Cataniába,
  • Luxembourgba,
  • Göteborgba,
  • Tel Avivba,
  • Lappeenrantára
  • és Poznanba
  • is indít járatokat, az útvonalakon hetente 2, vagy 3 járat közlekedik majd. A társaság nyártól hatra emeli a Budapesten állomásoztatott gépek számát, amely a téli időszakban nem változik – jelentette be Denis Barabas, a Ryanair regionális menedzsere. Elmondása szerint az ír diszkont légitársaság utasforgalma a bővítés után

    3,2 millióra emelkedhet a budapesti bázison, amely 24 százalékkal több, mint a tavalyi.

    A Ryanair 18 százalékos részesedéssel bír a budapesti utasforgalomban, a magyar hátterű Wizz Air előzi csak meg. A járatsűrítésekkel együtt a Ryanair a téli időszakban 46 járatot üzemeltet majd, amelyek hetente 190-szer közlekednek.

    Fotó: AFP/icolas Economou/NurPhoto

    Korábban a Ryanair másik kilenc új útvonalat jelentett be: októbertől Bariba, Bordeaux-ba, Cagliariba, Corkba, Lisszabonba, Portóba, Sevillába, Szalonikibe és Toulouse-ba is repül majd.

    Denis Barabas a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy folyamatosan vizsgálják az újabb járatnyitások lehetőségét és

    azt sem zárta ki, hogy Magyarország másik két nemzetközi repülőteréről, Debrecenből és Sármellékről is közlekedtessenek járatokat.

    A menedzser kérdésre válaszolva azt mondta, az idén nyári időszakban is arra számítanak, hogy a légiforgalmi irányítás szűk kapacitásai miatt jelentős késések lesznek. A társaság 5 darab Boeing 737 MAX-8-assal rendelkezik, amelyeket most nem használhat, de Denis Barabas szerint a tartalék gépekkel gond nélkül képesek üzemeltetni a hálózatot.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.