BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabaddá tette az utazást a beoltottaknak az Egyesült Államok

A mindkét oltást felvett személyek biztonságosan utazhatnak a repülőjáratokon. Az útmutatás frissítését a nagy amerikai légitársaságok is szorgalmazták.

A mindkét oltást felvett személyek biztonságosan, rendkívül alacsony kockázat mellett utazhatnak repülőn – közölte pénteken az Egyesült Államok Járványügyi és Betegségmegelőzési Központja a cnbc.com értesülései szerint.

Az egészségügyi szervezet feloldotta a korábbi korlátozásokat, amelyek csak nagyon indokolt esetben engedélyezték az utazásokat. Ez azért számít nagy áttörésnek, mert az elmúlt hetekben még elzárkóztak tőle.

A közlemény kiemeli:

az idős nagyszülők és az unokák várva várt találkozása is zöld lámpát kapott.

A nagy amerikai légitársaságok: köztük az American Airlines, a Delta Air Lines, a United Airlines, a Southwest Airlines már március 22-én sürgette a központot, hogy a következők szerint frissítsék az útmutatást:

az oltott személyek biztonságosan utazhatnak.

Fotó: Shutterstock

Az új útmutató arra is kitér, hogy

a teljesen beoltott embereknek nem kell Covid-19 tesztet elvégezniük sem utazás előtt, sem utána, és utazás után sem kell karanténba kerülniük.

A többi korlátozás azonban érvényben marad, különösen a legfertőzöttebb országokra vonatkozóan. A nem oltott személyeknek negatív teszttel kell igazolniuk magukat.

A vakcinák segíthetnek visszatérni azokhoz a dolgokhoz, amiket szeretünk az életben, ezért arra biztatunk minden amerikait, hogy oltassák be magukat, amint lehetőségük van rá

– nyilatkozta Rochelle Walensky, az egészségügyi központ igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.