BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevitorlázott a főszezon a Balatonra

A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt több útvonalon is sűríti járatait a Balatoni Hajózási Zrt.. A nyár folyamán minden kikötőből a hét minden napján indulnak menetrend szerinti járatok és kifutnak a programhajók is. A kompokat akár félóránál is gyakrabban használhatják az autósok és kerékpárosok.

A főszezonban jóval több hajózási lehetőség várja a magyar tengerhez látogatókat – derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) közleményéből. Azokban a kikötőkben, ahol eddig csak hétvégén közlekedtek hajók az előszezonban, már hétköznapokon is lehet hajózni.

Balaton, BAHART
Balaton: már 158 ezer utas utazott a BAHART menetrendi hajóin / BAHART Zrt.

Továbbra is rendkívül népszerű az utasok körében 

a magyar kormány több mint hatmilliárd forintos támogatásából megépített és idén márciusban átadott két-két új katamarán és komp.

Előbbiek a legforgalmasabb útirányokon, így Fonyód–Badacsony között, valamint a Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon közlekednek. A kompok szintén már a nyári menetrendnek megfelelően indulnak: 

  • Szántódrévből 7:00 és 23:30 között, 
  • Tihanyrévből pedig 7:15 és 23:45 között félóránként, vagy − amennyiben a forgalom és az utasok gyors kiszolgálása igényli − akár gyakrabban is. 
  • Mindezek mellett pedig a már jól ismert programok mentén 15 kikötőből indul sétahajó, 13-ból naplemente sétahajó, 10-ből gyerek-, 9-ből pedig bulihajó.  

Idén is rendkívül sokan keresik a BAHART hajózási úti céljait, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 

az előszezonnal bezárólag immár 150 ezerrel többen vették igénybe a szolgáltatásait, mint az előző évben

– emelte ki Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója a főszezon elindulása kapcsán. Hangsúlyozta, már 158 ezer utas utazott a menetrendi hajókon, 61 ezer utas próbálta ki a sétahajókat, amely 38 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, és már 534 ezer utas használta a kompszolgáltatást, ami 20 százalékkal magasabb a tavalyinál. Ez alatt az időszak alatt közel 68 ezer kerékpárt szállítottak a BAHART hajói, mely majdnem 40 százalékkal haladja meg a 2023-as számot. 

Mindezek mellett kedvezményeit is bővítette idén a társaság: a nyári szünetben 2024. június 22.–szeptember 1. között a Kajla útlevéllel rendelkező 6–11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrend szerinti települések közötti járatain. Június 1-jétől pedig a menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust terjesztették ki a séta- és gyerekhajós programokra is − a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal.

A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak. A BAHART jegypénztárakban az utasok SZÉP-kártyával is fizethetnek, a sorban állást pedig elkerülhetik, miután előzetesen is megvásárolhatók a hajójegyek a jegy.bahart.hu oldalon.

A megszokott gyerek- és bulihajókon kívül két újítással is készül idén a BAHART. A szerdánként Siófokról induló esti chill-hajó utasai az új katamarán fedélzetén, kellemes háttérzene és egy koktél kíséretében élvezhetik a Balaton hullámait, míg a cirkuszkavalkád gyerekhajóval a kicsiknek kedvez a BAHART. A különleges, cirkuszi gyerekprogrammal Balatonfüredről és Fonyódról futnak ki a hajók péntekenként.

A főszezon során egy videósorozat is készül, melyben a BAHART munkatársai mutatják be a társaság történetét, hajóflottáját, jövőképét, innovációt, valamint régi és legújabb hajóit. A sorozatot a cég közösségi média felületein láthatják majd a hajózás szerelemesei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.