BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy óbudai lakótelepet is elért az árvíz, újabb lezárásokról tájékoztatott a BKK

A Dunába torkolló Aranyhegyi patak is kilép a medréből, és elárasztja Óbuda egy részét. A Pók utcát a BKK lezárta, a buszok errefelé nem közlekednek. Az árvíz érinti a Pók utcai lakótelepet.

Az árvízi védekezés miatt lezárták a Pók utcát, emiatt terelik a 106-os autóbuszjáratot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Közleményük szerint csütörtökön délelőtt lezárták a Pók utca Szentendrei út és a Duna közötti szakaszát. Ezen az útszakaszon tartós lezárásra kell számítani, ugyanis az út mellett húzódó, Dunába torkolló Aranyhegyi patak elárasztja az úttestet.

bkk
A BKK közölte, hogy nem jár a 106-os busz a Pók utcánál / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A forgalomkorlátozás miatt a 106-os autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Nánási út, a Silvanus sétány, a Pók utca és az Aquincum H megállót. Az autóbusz megáll a 34-es és a 134-es autóbusz Aquincum H megállójában – írták.

A BKK emlékeztetett, hogy péntektől lezárják a 2-es metró Batthyány téri állomását, illetve a 19-es és a 41-es villamosok közlekedésében is változásra kell számítani.

Pénteken üzemkezdettől 

korlátozzák a 19-es és a 41-es villamos közlekedését a Széchenyi Lánchíd térségében. 

Péntektől a 41-es villamos a Krisztina körút felé, az 56-os villamos vonalán közlekedik, a 19-es villamos pedig két szakaszon jár: a Bécsi út felől csak a Batthyány téri, illetve a Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig (felváltva), Kelenföld felől pedig a Clark Ádám tér megállóhelyig.

A BKK közölte: sűrűbben indítják a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, illetve több járat közlekedik az 1-es villamos vonalán is.

A 226-os autóbusz nem közlekedik hétvégén, mert a Margit-szigetet lezárták, illetve a szombatra és vasárnapra meghirdetett nosztalgiavillamosok sem járnak – írta a BKK.

Az árvíz miatti lezárások aktuális helyzetéről a bkk.hu/arviz oldalon lehet tájékozódni.

Katasztrófaturisták nehezítik az árvízi védekezést – közel a tetőzéshez a Duna Nagybajcsnál

Tetőzéshez közeli szinten van a Duna Nagybajcsnál, várhatóan holnap, azaz pénteken reggel Komáromnál, este pedig Esztergomban lesz tetőzés. A legfrissebb adatok alapján a Duna a hazai szakaszon szinte mindenütt a III. fok szintjét meghaladóan tetőzik majd, Budapesten ez előreláthatólag szombaton várható, szintén a III. fok feletti vízállással.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.