BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megépült az ország legnagyobb e-mobilitási központja

Jelentős, tízmillió eurós beruházást adott át a Duna Autó. Elkészült Magyarország legnagyobb e-mobilitási központja.

A Duna Autó csoport létrehozta Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató és kompetenciaközpontját. A múlt péntekre elkészült létesítmény 90 ezer négyzetméteres, és zöldmezős beruházásban készült. Budakalászon, az M0-s autópálya mellett található a társaság közleménye szerint.

e-mobilitás, Budakalász
Az e-mobilitási központ saját forrásból és támogatásból létesült / Fotó: Duna Autó Zrt.

Úttörő fejlesztés az autóiparban

A 10 millió eurós projekt a Magyar multi program keretében, közel 1,9 milliárd forintos támogatással valósult meg. A költségek fele saját tőke, fele állami és európai uniós forrásból származott. A Duna Autó csoport ezzel tovább erősíti vezető szerepét a szegmensben.

  • A budakalászi központ három fő egységből áll: egy márkaközpont-bemutatóteremből, egy képzési központból, valamint egy 6 ezer négyzetméteres félrobotizált raktárból.
  • A szolgáltatóépületben iroda, szociális blokk és raktár található, valamint PDI-műhely az autók előkészítésére. Van műszakivizsga-bázis és autómosó is.
  • Rendelkezésre áll egy ezer autó biztonságos tárolására alkalmas terület is, jégesővédelmi hálóval.

A központ tervezése és kivitelezése során a közlemény szerint nagy hangsúlyt fektettek az Ipar 4.0-technológiák alkalmazására, amelyek biztosítják a maximális hatékonyságot és a zökkenőmentes együttműködést a partnerekkel és az ügyfelekkel.

e-mobilitás, Budakalász
Logisztikai központ is épült a budakalászi beruházás részeként / Fotó: Duna Autó Zrt. 

Zöldmegoldásokat vetettek be az e-mobilitási központban

A projekt központi eleme a megújuló energiaforrások használata, beleértve egy 500 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert, egy 690 kilowattórás energiatárolót, valamint egy elektromosjármű-töltő hálózatot. A telephely energiaellátása jelentős részben napenergián alapul, és rendelkezésre áll egy 12 egységből álló elektromos autótöltő park is.

Nemzetközi logisztikai központ

A kereskedelmi tevékenységek bővítésének érdekében olyan logisztikai központ jött létre, amely magas színvonalon szolgálja ki a cég nemzetközi partnereit és forgalmazóit. 

Az M0-s autópálya közelsége és a régió országaihoz való hozzáférés lehetővé teszi, hogy Szlovákia, Ausztria, Horvátország és más szomszédos országok számára gyors és hatékony megoldásokat nyújtsanak. 

„Projektünk célja, hogy Magyarország legnagyobb e-mobilitási szolgáltató és kompetenciaközpontját hozzuk létre, innovatív megoldásokkal az autóipari szereplőknek” – idézi a közlemény Puskás Kata Szidóniát, a vállalat marketing és PR-vezetőjét. A projekt – mint olvasható – várhatóan erős hatással lesz a hazai és nemzetközi autópiacra, elősegítve a zöldtechnológiák és a fenntartható közlekedés fejlődését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.