Júliusban már a második egymást követő hónapban csökkentek globálisan az élelmiszerárak havi összevetésben.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint a júliusi árindex 123 pont lett, 1,2 százalékkal (1,5 ponttal) alacsonyabb a júniusinál, de még mindig 31 százalékkal (29,1 ponttal) magasabb az egy évvel korábbinál.
A FAO élelmiszerár-indexe kereskedelemmel súlyozott mutató, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag – növényi olajok, szemestermények, húsfélék, tejtermékek és cukor – nemzetközi piaci árát veszi figyelembe.
Az átfogó árindex tavalyi átlaga 97,9 pont, három éve a legmagasabb volt, 3,1 százalékkal meghaladta a 2019. évit, de több mint 25 százalékkal alacsonyabb volt a 2011. évi történelmi csúcsnál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.