BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A napelem támogatásának megszüntetése elleni harcra szólította fel dolgozóit a Tesla

Elon Musk ugyan nem tartja jónak az állami támogatásokat, de a cége mégis azok fenntartása melletti küzdelemre szólította fel a dolgozóit.

Noha a Teslát vezető Elon Musk azt állítja, hogy kimaradna a politikából és ellenez mindenféle állami támogatást, az autógyártó arra kéri dolgozóit, hogy küzdjenek Kalifornia legújabb javaslata ellen, mely csökkentené a napenergiát érintő állami támogatások mértékét – tudta meg a CNBC.

Az Egyesült Államok legnépesebb tagállamában 1,3 millió háztartás rendelkezik napelemes rendszerekkel, ám az új javaslat az általuk generált fölösleges áram átvételi árát csökkentené és a hálózati csatlakozásért havidíjat is szedne, megnehezítve a napelemeket is gyártó Tesla és versenytársainak a terjeszkedését a piacon.

Fotó: Shutterstock

Az áram elszámolásának változása a javaslat támogatói szerint az energiatárolás terén viszont segítséget nyújtana a lakosságnak, ami a Powerwallon keresztül még akár jó is lehet az elektromos autóiról ismert vállalatnak és az alacsony jövedelemmel rendelkező háztartások számára is elérhetővé tenné a megújuló energiákat.

A Kalifornia közműveit felügyelő hatóság szerint a jelenlegi elszámolás az egyébként is tehetős rétegeket támogatja jelentős összeggel, ugyanakkor a napenergia támogatói ellenzik a tervezett változtatásokat. A Tesla saját dolgozóit is szeretné ez utóbbi tábor hangjának felerősítésére használni, így arra kéri őket, hogy vegyenek részt a javaslattal kapcsolatos vitákban és csatlakozzanak a napenergiát támogató csoportokhoz, továbbá vegyenek részt a javaslatot ellenző tüntetéseken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.