BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak egyszer folyósított ennél több kölcsönt Oroszország

Oroszország rekordközeli összegű állami kölcsönt nyújtott külföldi országoknak márciusban.

Az orosz pénzügyminisztérium márciusban 81,6 milliárd rubel (341 milliárd forint) értékben nyújtott állami kölcsönt külföldi országoknak. A mutató közel áll a 2021. decemberi rekordhoz, ami 82,1 milliárd rubel volt.

Fotó: Shutterstock

Hivatalos adatok szerint Oroszország januárban és februárban összesen 28,5 milliárd rubel kölcsönt folyósított más országoknak. A jelentésben azt nem közölték, hogy mely országok kaptak orosz kölcsönt az év elejétől.

Oroszország az idén 374,9 milliárd rubel értékben tervez nyújtani ilyen hiteleket.

A Kommerszant orosz lapnak egy szakértő azt mondta, hogy Oroszország az idén kölcsönt folyósíthat Fehéroroszországnak, Iránnak, néhány afrikai országnak vagy Venezuelának. Véleménye szerint Irán esetében a pénzt atomerőművek berendezéseinek vásárlására nyújthatják. Az iráni média az év elején számolt be arról, hogy a hatóságok fontolgatják, hogyan lehetne felhasználni egy Oroszországtól kapott 5 milliárd dolláros hitelkeretet – emlékeztetett a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.