BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
22 March 2022, Brandenburg, Gr¸nheide: Elon Musk, Tesla CEO, attends the opening of the Tesla factory Berlin Brandenburg. The first European factory in Gr¸nheide, designed for 500,000 vehicles per year, is an important pillar of Tesla's future strategy. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild POOL/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild POOL / dpa Picture-Alliance via AFP)

Látványos drónvideóval nézhet be a legújabb Tesla-gyárba

Az elképesztő felvételeket Ferdinand Wolf, a Skynamic drónpilótája készítette a berlini Gigafactory-ban.

Március végén elkezdődött a termelés a németországi Grünheidében épített Tesla-gyárban, az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai üzemében.

Fotó: PATRICK PLEUL / AFP

A Tesla rekordidő alatt építette fel elektromos autókat és később majd akkumulátorokat is gyártó üzemét a Berlin melletti településen. A hatmilliárd eurós (2200 milliárd forint) beruházással felépült gyár – hivatalos nevén Gigafactory Berlin Brandenburg – 12 ezer embernek fog munkát adni.

A melléképületekkel és az elkészült gyártmányok parkolóival együtt 302 hektárt elfoglaló üzem virtuálisan is bejárható az alábbi, rendkívül látványos drónvideó segítségével.

Azonban az érdeklődők nemcsak azt nézhetik meg, hogyan készül egy Tesla modell, de abba is bepillantást nyerhetnek, milyen volt magának a videónak a forgatása.

Ha az üzem teljes kapacitással fog működni, évi 500 ezer autó összeszerelésére lesz alkalmas.

Ez több, mint a rivális Volkswagen által 2021-ben világszerte értékesített 450 ezer akkumulátoros-elektromos jármű. Egyelőre még a Volkswagen van fölényben az elektromos járművek európai piacán 25 százalékos piaci részesedéssel a Tesla 13 százalékával szemben. 

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az üzem megnyitóján azt mondta, a Grünheidében gyártott minden egyes kocsi újabb lépés a fenntartható jövő felé. 

A The New York Times beszámolója szerint jövőre számos más járművel és termékkel egyetemben most már tényleg érkezik a Tesla pickupja, a Cybertruck is, ami azonban nem Németországban, hanem a texasi Austinban felépült új gyárban fog készülni.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.