BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Észak-koreai kiberfenyegetésre figyelmeztet Washington

A Kimsuky néven ismert észak-koreai hekkercsoport újabb akcióra készülhet. Amerika és Dél-Korea együttesen lépne fel a veszéllyel szemben.

Észak-koreai kiberfenyegetés matt adtak ki figyelmeztetést az Amerikai Egyesült Államok kormányzati szervezetei együttműködésben dél-koreai hatóságokkal – jelentette be az amerikai külügyminisztérium csütörtökön.

System,Hacked,Alert,After,Cyber,Attack,On,Computer,Network.,Cybersecurity
Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (Federal Bureau of Investigation – FBI), a Központi Hírszerző Ügynökség (Central Intelligence Agency – CIA) és az amerikai külügyminisztérium, Dél-Korea külügyminisztériumával és a partnerszervezetekkel közösen adta ki a kiberbiztonsági felhívást a Kimsuky néven ismert észak-koreai hekkercsoport jelentette közvetlen veszély miatt.

A dokumentum felhívja a figyelmet, hogy a Kimsuky egy a kibertérben működő személyekből álló csoportosulás, amely nagyszabású társadalmi befolyásszerző kampányokat indít elsősorban elemzőintézetek, tudományos szervezetek és médiumok manipulálásával hírszerzési céllal.

Az amerikai–dél-koreai közös kiberbiztonsági felhívás részletes tájékoztatást tartalmaz a Kimsuky működéséről, a jelenlétükre gyanút adó jelekről, valamint az általuk jelentett kockázat mérsékléséről, emellett azt kérik, hogy aki ilyen támadás célpontjává válik, jelezze egy erre kialakított kormányzati honlapon – áll az amerikai külügyminisztérium csütörtökön megjelent közleményében.

Szokatlanul őszintén vallott Észak-Korea a szerdai műholdfellövés kudarcról és a további tervekről

Észak-Korea kémműhold föld körüli pályára állítását tervezi, az első kísérlet szerdán már meg is történt. Az eszköz nem sokkal a fellövés után a Sárga-tengerbe zuhant, azonban Kim Dzsongun húga, Kim Jodzsong közölte, hogy nem adják fel a tervet. Japán a műhold fellövést a légterének a megsértéseként értékeli, és azzal fenyeget, hogy lelő mindent, amit Phenjan megpróbál fellőni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.