BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beindult az olasz lobbi, 100 milliárd euró a célkeresztben

Az olasz kormány még idén szeretné látni a koronavírus-járvány hatásait mérséklő uniós helyreállítási alapból neki járó összeg negyedik részletét.

Az olasz kormány kész együttműködni az Európai Unió hatóságaival annak érdekében, hogy még az idei év végéig biztosítsa a koronavírus-járvány hatásait mérséklő uniós helyreállítási alapból neki járó összeg negyedik részletét 16,5 milliárd euró értékben – közölte Raffaele Fitto uniós ügyekért felelős miniszter pénteken.

Sky's 20 Years In Italy
Raffaele Fitto, a római kormány uniós ügyekért felelős minisztere. Fotó: VINCENZO NUZZOLESE

Olaszország eddig 85,4 milliárd eurót kapott a helyreállítási és rugalmassági eszköz (RRF) keretében, amely az európai helyreállítási alap fő eleme.

Megszólalt az ügyben az Európai Bizottság is  pénteken. A testület közölte, hogy pozitívan értékelte Olaszország javaslatait a pandémia utáni gazdaságélénkítési terv felülvizsgálatára, beleértve a REPowerEU program keretében az ország gazdaságának környezetbarátabbá tételét célzó beruházásokat és reformokat is.

A terv végrehajtását a befektetők és a hitelminősítők kulcsfontosságú mércének tekintik. Ezzel dől el ugyanis szerintük, hogy a római kormány képes lesz-e kihúzni a csávából az olasz gazdaságot, miközben kordában kell tartania a hatalmas deficittel küzdő államháztartását is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.