BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egyesült Államokban maradt az Ukrajnának szánt támogatások java

Az Ukrajnának szánt támogatások jelentős része az Egyesült Államokban marad, bár közvetve segíti a háború finanszírozását.

Antony Blinken Washingtonban tartott évzáró sajtótájékoztatóján közölte, hogy Ukrajna támogatásával szeretnék a továbbiakban is demonstrálni azt, hogy az orosz agresszió stratégiai hiba volt. Az Economx összegzésében egy érdekes megállapítás is olvasható. 

American,And,Ukrainian,Flags,,A,Pack,Of,American,Dollars.,Aid
A támogatás jelentős része belföldön marad, az Egyesült Államok jól profitál a háborúból.
Fotó: Shutterstock

A terheknek az Egyesült Államok és Európa közötti megosztása legjobb példájaként jellemezte Ukrajna segítését, amire szerinte Európa 110 milliárd dollárt fordított, miközben az Egyesült Államok 70 milliárdot. Antony Blinken hozzátette, hogy 

az Egyesült Államok által felajánlott támogatás 90 százaléka belföldön hasznosult

új munkahelyek, amerikai vállalkozásokhoz érkező bevételek formájában, valamint az amerikai hadiipar erősödésének révén.

Az amerikai diplomácia vezetője az elmúlt év eredményeként Oroszországot katonai, gazdasági és diplomáciai értelemben gyengébbnek, miközben a NATO-t nagyobbnak és erősebbnek nevezte.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.