BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszú órákra sötétségbe borulhat Kárpátalja

Az ukrán infrastruktúrát ért támadások miatt újabb nagy áramkimaradások lesznek a héten. A tervezett kényszerű áramszüneteket Kárpátalja sem úszta meg.

Az orosz–ukrán háború alakulása és az ukrán infrastruktúrát ért orosz támadások miatt továbbra is komoly kihívások előtt áll keleti szomszédunk energiaellátása. A héten megkezdődött a nagy áramkorlátozásokhoz való visszatérés. A Zakarpattyaoblenergo közzétette az áramkimaradások ütemezését – írta a Kárpári Igaz Szó.

Diesel generators in Odesa streets
orosz-ukrán háború, Kárpátalja, áramszünet, energia
Kárpátalja sem úszta meg az újabb kényszerű áramszüneteket / Fotó: AFP

Az ukrán energetikai rendszer létesítményeinek hétfői tömeges támadása miatt az áramszolgáltatás meglehetősen hosszú időre szünetel majd. Ez a magyarlakta területeket is fokozottan érinti, Kárpátalján kedden egész nap áramszünetek vannak és lesznek, valószínűleg 13-14 órán át nélkülözniük kell az áramot a lakosoknak.

Az ukrán–magyar határhoz közeli megyék számára az áram be- és kikapcsolásának óránkénti menetrendjét az Ukrenergo által valamennyi régióval közölt korlátozásoknak megfelelően alakították ki. További információkat a kimaradásról a megyei áramszolgáltatók oldalán olvashatnak a lakosok.

Ketyeg az időzített bomba: tragédia történik, ha találatot kap a Kurszki Atomerőmű

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vizsgálóbiztosokat küld a Kurszki Atomerőműhöz. Fontos tudni: a zaporizzsjaitól eltérően ez az erőmű jóval sérülékenyebb – azaz akár a csernobili katasztrófa is megismétlődhet, ha találatot kap.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.