BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Módosított bankjegyeket vezet be Ukrajna

A régi bankók is forgalomban maradnak, azokat nem kell beváltani.

Az Ukrán Nemzeti Bank az ország függetlenségének 33. évfordulója apropóján módosított bankjegyeket mutatott be, amelyeken a „Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a hősöknek!” felirat szerepel – közölte a Kiszo.net kárpátaljai hírportál.

Ukrainian,Hryvnia,,New,500,Hryvnia,Bills.,Hryvnia,(uah),Financial,Background
Ukrainian hryvnia, new 500 hryvnia bills. Hryvnia (UAH) Financial background with hryvnia
e-hrivnya
Fotó: Shutterstock

Az új dizájn meghagyta a korábbi bankjegyek legtöbb elemét, de kiegészült egy új szlogennel és az jegybank vezetőjének, Andrij Pisnijnek az aláírásával. A bankjegyek törvényes fizetőeszközként lesznek használhatók.

Az új bankjegyek fokozatosan kerülnek forgalomba: 2024. augusztus 8-tól (az 500 és 1000 hrivnyás), 2024. augusztus 23-tól (az 50), a következő években pedig a 20, a 100 és a 200 hrivnyás bankjegy.

A régi bankjegyek is forgalomban maradnak, nem kell őket beváltani. Az újak fokozatosan váltják majd fel a 2014–2019-es elhasználódott bankókat, így biztosítva a lakosság számára a minőségi készpénzellátást – írta a lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.