BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Likvidáltak egy Hezbollah-vezért az izraeliek, másnap az utódjával is végeztek

Több Hezbollah-vezért is megölt a hét végén az izraeli légierő. Egyre súlyosabb a háborús helyzet a Közel-Keleten.

Likvidálta az Izraeli Légierő a Hezbollah Bint Dzsbeil körzetének parancsnokát, Ahmed Dzsafar Matukot, majd egy nappal később az utódját és a Hezbollah tüzérségének vezetőjét is – közölte az X-en az Izraeli Védelmi Erők (IDF).

háború
Likvidáltak egy Hezbollah-vezért az izraeliek, másnap az utódjával is végeztek / Fotó: Fadel Itani / AFP

Ez a három terrorista számos terrortámadást irányított és hajtott végre Bint Dzsbeil területéről, többek között páncéltörő rakétákat indított izraeli civilek és a Dél-Libanonban működő IDF-csapatok ellen

írták az X-en

Szombaton is több akciót hajtott végre az izraeli hadsereg, egy ciszjordániai katonai művelet során megölték a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnyának egyik parancsnokát, az al-Kasszam Brigádjai nevű szervezet tulkaremi vezetőjeként ismert Iszlam Dzsamil Odeht. 

A Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat és az izraeli rendőrség közösen kiadott közleménye szerint a 29 éves Odeh az izraeli határ mellett fekvő Tulkaremben akkor nyitott tüzet az izraeli katonákra, amikor észlelte, hogy az izraeliek bekerítették. Az így keletkezett tűzharcban lőtték le, halálhírét a rámalláhi székhelyű palesztin egészségügyi minisztérium is megerősítette. 

Az izraeli hadsereg az akció végrehajtását azzal indokolta, hogy Odeh a tulkaremi terroristahálózat parancsnokaként az Izrael ellen a közeljövőben végrehajtandó fegyveres támadások előkészítésén dolgozott. Október elején Odeh elődjével is végeztek az izraeli erők.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.