BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragédia – Helene és Milton annyit pusztított, mint Katrina

Elérhetik a Katrina hurrikán pusztításának mértékét az elmúlt hetekben az Egyesült Államok délkeleti részét ért viharkárok.

Az elmúlt két hurrikán összesen több mint 100 milliárd dollár kárt okozott,  ez vetekszik a 2005-ös Katrina hurrikán pusztításával - közölték a károk felmérésén dolgozó szakértők.

Brutális károkat okoztak a hurrikánok
Fotó: MTI/AP/Tampa Bay Times/Chris Urso

Az eddig megállapított értékek még növekedhetnek - áll a kormányzati és magánszférában dolgozó illetékesek összegzéseiben, ami azt is megállapítja, hogy az összesen 7 államot érintő Helene hurrikán által okozott károk mintegy 95 százaléka nem biztosított vagyontárgyakat ért.

A Fehér Ház is kiadott egy összefoglaló közleményt, amely szerint 

az elmúlt három hét természeti csapásainak nyomán eddig mintegy 1,8 milliárd dollár szövetségi forrást irányított a kárt szenvedett államokba. 

Az elnöki hivatal egyben azt is közölte, hogy a viharok és árvizek által sújtott térségben továbbra is 8 ezer szövetségi alkalmazott tartózkodik, hogy segítse a túlélőket és a helyi hatóságok munkáját a károk felmérésében, a mentesítésben, valamint a helyreállításban.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.