BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videóra vették ahogy lezuhan egy vadászerpülőgép Brazíliában

Az F-5M vadászgép gyakorlórepülést hajtott végre, és lakóépületek közelében zuhant le és gyulladt ki. A katasztrófa előtt a pilótának sikerült egy elhagyatott területre irányítania a gépet és katapultálnia.

Lezuhant a brazil légierő egyik vadászgépe Parnamirine városa közelében. Erről október 21-én számolt be a CNN Brasil az ország védelmi minisztériumának adataira hivatkozva.

Fotó: AFP

Az F-5M vadászgép gyakorlórepülést hajtott végre, és lakóépületek közelében gyulladt ki. A katasztrófa előtt a pilótának sikerült egy elhagyatott területre irányítania a gépet és katapultálnia.

„Még akkor is, amikor a gép már égett, sikerült elkerülnie azt a területet, ahol házak álltak, és egy olyan területen zuhant le, ahol nem voltak házak. A pilótának sikerült katapultálnia, és hála Istennek, nem voltak áldozatok” – idézte a tévécsatorna Jose Mucio Monteirót, az ország védelmi miniszterét.

A CNN információi szerint a pilótát a Natal Air Force Base Kórházba szállították további vizsgálatokra. A vadászgép lezuhanása után, tűz keletkezett az erdősávban. A tűz megfékezéséhez a mentőket hívták.

A balesetet követően a Repülési Balesetek Megelőző és Kivizsgáló Központja (CENIPA) vizsgálatot folytat a tűz okának, valamint a balesettel kapcsolatos egyéb körülmények meghatározására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.