BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bankonak már sztárelemzőkre sem futja

Sorra veszítik el a vezető Wall Streeti bankházak olajszektorbeli sztárelemzőiket. Most mondott föl a Morgan Stanleynek az Instituitional Investor című lap szerint az ágazat egyes számú tudorának számító Douglas Terreson, és a kettes számú guru, Doug Leggate is távozik a Citigrouptól.

A Citi már a második neves elemzőt veszíti el az idén Geoff Kiebutz után, és szintén nagy veszteség érte a Bank of Americát, amikor Robert Morris távozott a cégtől.

A tömeges felmondás oka, hogy az olajárral felszökő olajipari részvényárfolyamok az elemzők fizetését is felhajtották, a válságban lévő bankszektor azonban nem képes megadni a csillagászati fizetéseket.

A hedge fundoknál a szakemberek bankos gázsijuk akár dupláját, évi 4 millió dollárt is kereshetnek, ha jól tanácsokat adnak a befektetőknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.