BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semmi nem állíthatja meg a forintot! Brutális magasrepülés

A közép-európai régióból a forint és a zloty felé fordul csütörtökön a figyelem, a kérdés, hogy folytatódik-e két valuta magasrepülése.

"Semmi sem állíthatja meg a 235/eurós újabb határ felé közelítő forintot, ezt a küszöböt a forint hamar tesztelheti, majd stabilizálódhat a nyár folyamán a 235-240/euró közötti árfolyamsávban" - írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség.

A londoni bankközi piacon csütörtök reggel a forintot 234,96-55/eurón jegyezték, 0,04 százalékkal gyengébben a szerdai későinél, és 7,08 százalékkal az év elejei értéke felett. A forint szerdán viharos gyorsasággal drágult és túljutott a 238/euró ellenállási küszöbön, hogy 235,80/euró árfolyamon fejezze be a napot, ami a legmagasabb szintje volt öt év óta.

Csütörtök reggel a forint a 149,77-39/dollár árfolyamon mozgott, 0,03 százalékkal drágább volt, mint szerdán későn, és 13,58 százalékkal volt drágább, mint az év végén. A regionális valuták közül a figyelem csütörtökön a cseh koronára irányul, mivel a központi bank kamatdöntő tanácskozását tartja.

A bank várhatóan nem követi a lengyel központi bank szerdai negyed százalékpontos kamatemelését. Varsóban a ma közzéteendő inflációs prognózis erősítheti a további kamatemelési várakozásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.