BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hová szökik a forint?

A befektetők figyelmét csütörtökön is az köti le, vajon a zloty, a forint és a cseh korona újabb, eddig ismeretlen magasságokba szökik-e, azután, hogy a forint szerdán 229,55/euró árfolyammal rekordot döntött.

A pénzpiaci szakértők a további erősödést tekintik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hozzátéve, hogy a legközelebbi ellenállási küszöböt a 225/euró árfolyam jelenti.
A forint erőt meríthet abból is, hogy a külföldi befektetők visszatérnek a helyi államkötvénypiacra. A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 231,42-72/eurón, 0,21 százalékkal erősebb volt az euróval szemben a szerdai későihez képest, és 8,48 százalékkal erősebb, mint év végén.

Csütörtök reggel a forint 146,84-61/dollár volt, 0,22 százalékkal erősebb, mint szerdán későn , és 15,27 százalékkal drágább, mint az év végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.