BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány javaslatai kedvezhetnek a tőzsdei cégeknek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslta a társadalombiztosítási járulékok csökkentésére és a szolidaritási adó eltörlésére kedvezhetnek a tőzsdei cégeknek, a szerdai kereskedésben viszont csak enyhe emelkedéssel számol a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértő.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy bár a javaslatok kedvezőek a tőzsdei cégek számára, a piacokat egyelőre a nemzetközi pénzügyi válságtól és a recessziótól való félelem határozza meg.

A budapesti parketten a kezdés - az európai tőzsdék hatására - felfelé indulhat. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32,62 pontos, 0,16 százalékos csökkenéssel, 20.282,54 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 225 forinttal, 1,37 százalékkal 16.700 forintra erősödött, 3,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 71 forinttal, 1,02 százalékkal 6.900 forintra csökkent, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,37 százalékkal 811 forintra esett, forgalma 734,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 150 forinttal, 0,47 százalékkal 31.750 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.