BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlan a dollár

Kilenchavi csúcsára erősödött a dollár az euróhoz képest a napon belüli kereskedésben, tegnap kora délután a bankközi devizapiacon 1,44 dollárnál is kevesebbet kértek az uniós fizetőeszköz egységéért.

 Lapzártáig 1,445-es szintre emelkedett vissza az euró-dollár kurzus, ez azonban még mindig 8 hónapos rekordot jelent az uniós deviza és a zöldhasú közötti ráta történetében.

A Bloomberg hírügynökség elemzői konszenzusa a következő hónapokban a jelenleginél erősebb – 1,48 dolláros – eurót vár, viszont a határidős piaci kötések az év utolsó negyedére már átlagosan 1,44 dolláron születnek, és januártól a zöldhasú további izmosodását vetítik előre. Nem kizárólag az euróval szemben értékelődik fel az amerikai fizetőeszköz: az úgynevezett dollárindex – amely az Egyesült Államok legfontosabb hat kereskedelmi partnerének devizáiból összeállított kosár ellenében méri a dollár értékét – 11 havi csúcsra, a 78,3-es szint fölé emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.