BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Derű vagy ború? Homályos OTP kilátások

A nagy magyar tőzsdecégek közül az OTP-t érintik leginkább a pénzügyi válság hatásai. Ezeket azonban egyelőre nehéz számszerűsíteni.

A bank kilátásait illetően enyhén szólva is sok a bizonytalanság. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír vezető stratégája szerint a pénzügyi válság reálgazdasági következményei a nagy magyar tőzsdecégek közül leginkább az OTP kilátásain változtatnak, sorrendben kevésbé érinthetik a Mol, az MTelekom és a Richter helyzetét.

Jelenleg úgy tűnik, a következő év nagyon gyenge lesz, az Egyesült Államok, illetve Nyugat-Európa gazdaságai valószínűleg recesszióba süllyednek, a kelet-európai régióban pedig a minimális bővülésnek is örülhetnek majd az államok.

Számszerűsíteni egyelőre nehéz lenne a vezető magyar hitelintézetre gyakorolt hatásokat, mivel nagyon sok a kérdőjel a bank teljesítményét meghatározó faktorokkal kapcsolatban – tette hozzá Móró.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.