BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállt a zuhanás a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú mutatójának zuhanása délelőtt 13060 pontos szint elérése után megállt, a rövid korrekciót követően 13400 pont környékén, azaz 10 százalékos mínuszban stabilizálódott a BUX index.

Az eladói oldal uralta parkett forgalma 7 milliárd forinttal haladja meg a 21 milliárdos idei napi átlagos kétszeresét. A legaktívabban ma is az OTP részvényeivel folyik a kereskedés, a bankpapírra már több mint 40 milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket. Az OTP részvények árfolyama a reggeli mélypont óta sokat javult, de még mindig 3500 forint alatt, 9,5 százalékos mínuszban áll.

A blue-chippek közül legjobban a Richter tartja magát, a nagyobbik gyógyszergyártó papírjai jelenleg 27800 forinton, azaz 3,8 százalékkal alacsonyabb áron forognak, mint tegnap záráskor. A Mol, és az Mtelekom árfolyama a reggeli kereskedés során produkált szintekről nem javított - az olajipar cég részvényeiért 10700, a távközlési papírokért 622 forintot adnak a piacon.

Az osztrák ATX a kora délutáni nyitást követően felzárkózott a régiós mutatókhoz, jelenleg a BUX-hoz hasonlóan 10 százalékos mínusznál jár. A lengyel WIG20 előbbiekhez hasonló mértékben esett eddig, a cseh PX viszont már 13 százalékos süllyedést mutat.

A fontosabb nyugat-európai börzeindexek 7,5-8,5 százalékos mínuszt produkáltak eddig, eközben az orosz, az indonéz, és az ukrán tőzsdén felfüggesztették a kereskedést. Rövidesen nyitnak az amerikai piacok, a tengerentúli befektetők hangulata Európában is új lökést adhat a részvénypiacoknak, viszont, hogy milyen irányút, az még  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.