BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőhet a líbiai részesedés az UniCreditben

Tovább akarják növelni részesedésüket az olasz UniCredit bankcsoportban a líbiaiak: a líbiai központi bank és két másik befektető pénteken közölte, hogy konzorciumuk 4,23 százalékra növelte a részesedését a bankban, a korábbi 0,87 százalékról, és a megnövelt részt most tovább tervezik emelni, öt százalékra.

Amint azt a konzorciumban részes líbiai központi bank vezetője a hétvégén közölte, érdeklődésük kizárólag pénzügyi és gazdasági megfontolásokon alapul, abban politikai okok nem játszanak szerepet.

Mint mondta, korábban már az Eni olasz energiacégben is vásároltak részesedést, igaz, viszonylag alacsony összegért, mindössze 50 millió euróért.

Farhat Bengdara az Il Messaggero című olasz lapnak elmondta, hogy nagy valószínűséggel tovább részesedés-vásárlásokat hajtanak végre, de ezeknél kizárólag a diverzifikáció iránti igényüket tartják szem előtt, a felvásárlások nyomán nem akarják a társaságokat ellenőrizni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.