BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a forintválságnak, száguld az OTP, durrognak a pezsgősüvegek a piacokon

A nemzetközi tőzsdék töretlen optimizmussal reagáltak a Fed kamatvágására. A forint pedig hatalmas erősödéssel kezdett csütörtökön reggel a devizapiacokon.

Hatalmas emelkedéssel reagáltak az ázsiai piacok a Fed fél százalékpontos kamatcsökkentésére. A tokiói Nikkei csaknem 10 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 11,15 százalékkal erősödött. Európában is töretlen a jókedv, a vezető indexek pluszban állnak. A londoni FTSE 100 egy százalékot, a párizsi CAC40 1,5 százalékot, a frankfurti DAX csaknem 3 százalékot emelkedett tegnap óta.

Budapesten hasonló a helyzet. A BUX 2,7 százalékos pluszban, 13758,9 ponton állt a nyitás után fél órával. A két nagy papír, a Mol és az OTP húzza az indexet, mindkettő csaknem 6 százalékos pluszban áll. A Mol 11500, az OTP 3750 forinton forog. A Magyar Telekom enyhe pluszban 637 forinton áll, a Richter viszont süllyed, 1,9 százalékkal esett szerda este óta.

A kockázati étvágy fokozódásával a forint is szárnyakat kapott. A közös uniós fizetőeszköz 4 forinttal lett olcsóbb szerda este óta, már csak 253 forintba kerül, a többi vezető deviza pedig még drámaibb mértékben gyengült a magyar pénzhez képest. A svájci frank 5 forinttal 170 forint alá süllyedt, a dollár 6 forinttal lett olcsóbb, már csak 192 forintba kerül. A japán jen is újra 2 forint alatt kapható, reggel 9 óra után az 1,95-os szinten váltották.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.