BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó nap az európai piacon

Részvény-ralival kezdődik a hét Európában. Ázsia viszont mínuszban kezdi a kereskedést. A vezető európai tőzsdemutatók mind a pozitív tartományban nyitottak hétfő délelőtt.

A londoni FTSE-100 06 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,45 százalékkal, míg a frankfurti DAX index plusz 0,47 százalékkal nyitott hétfőn. A tőzsdekosarakat az autógyártók és a Nokia húzza. Utóbbi besorolásán javított a Merrill Lynch: tartásról vételre ajánlotta a papírokat, amelynek köszönhetően 4,6 százalékot emelkedett a finn vállalat árfolyama.

Az autógyártók közül 4,8 százalékkal nőtt a BMW, 3,4 százalékkal a Peugeot árfolyama köszönhetően az energia árak mérséklődésének. Emiatt emelkedik az Air France értéke is: 1,1 százalékkal nőtt az árfolyam. A 600 vezető európai vállalat árfolyamát követő Dow Jones Stoxx 600 árfolyama 0,1 százalékkal emelkedett 205,54 pontra, míg a Standard & Poor’s 500 index 1,3 százalékkal nőtt. Európával szemben viszont negatív irányban zárnak az ázsiai indexek, amelyet a japán recesszió híre húz le (a felkelő nap országában a harmadik negyedévben éves alapon 0,4 százalékkal csökkent a bruttó össztermék). Az MSCI Ázsia-csendes óceáni térséget követő mutatója 0,7 százalékot esett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.