BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tempósan fogy a pénz a hedge fundokból

Világszerte 9 százalékkal esett egyetlen hónap alatt a fedezeti alapok vagyona. Október végére 1,56 ezer milliárd dollár maradt bennük – ez két éves negatív rekord.

A befektetők 40 milliárd dollárt vontak ki a hedge fundokból októberben a chicagói Hedge Fund Research adatai szerint, a tőkepiacok hanyatlása pedig további 115 milliárd dollárral apasztotta az eszközkészletet. A hedge fundokba előszeretettel fektető alapok alapjai konstrukciókból 22 milliárd dollár ment ki.

A fedezeti alapok a múlt hónapban átlagosan 6 százalékos negatív hozamot produkáltak, így októberre az egy éves átlagveszteségük 16 százalékosra nőtt. Ez is sokkal jobb azonban a részvénypiacok teljesítményénél: az S&P 500 ugyanis 17 százalékot esett a tizedik hónapban, egy év után pedig 34 százalékos bukóban van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.