BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amikor a szomszédok összefognak válság idején

"Lettország összeállított egy egyedi, komplex válságkezelő csomagot. Ez az első olyan mentőakció, melyben az IMF, az EU, a Nordic és a balti államok működnek együtt" - mondta az észt miniszterelnök.

Nem megerősített források szerint az IMF és az EU mellett Finnország, Svédország, Norvégia, Dánia, Litvánia, Lengyelország és Németország is tagja Észtország mellett annak a csoportnak, mely külön segítséget kíván nyújtani a bajba jutott balti államnak - írja a Baltic Business News. Lettországnak likviditási gondjai miatt van szüksége a pénzsegítségre.

Az észtek vélhetően saját tartalékaiból kölcsönöznének. Hogy mennyi pénzt adnának Lettországnak, egyelőre nem tisztázott.

Lettország 5 milliárd euró hitel felvételére készül, melynek felét a Nordic államaitól kaphatná. A Fitch egy nemrég kiadott jelentésében kifejtette, Lettországnak kvóta- és GDP-arányosan sokkal nagyobb külső finanszírozási csomagra lesz szüksége, mint amilyenben Magyarország részesült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.