BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lábra kapott a forint - Már "csak" 282 az euró

Tovább erősödött a forint a budapesti bankközi devizapiacon, az euró csütörtökön délelőtt fél tízkor 282,10/40 forint volt a szerdai 283,20/40 forint után.

A kereskedők viszonylag nyugodt piacról számoltak be, az árfolyam nem ingadozott jelentős mértékben, 281,50 és 282,50 forint között alakult, a forgalom nem jelentős.

A forint erősödését a régiós devizák árfolyamának alakulása is támogatja, szerdán főként a rubel javult látványosan. A piacokon halvány optimizmus érzékelhető, valamelyest nagyobbá vált a befektetők kockázatvállalási hajlandósága is.

Kedvező hatással volt a forint árfolyamának alakulására a nemzetközi árfolyamok átrendeződése, a dollár és a jen gyengülése is. Az euró/dollár árfolyam jelenleg 1,30 körül alakul, szerdán még 1,29 volt. Budapesten az amerikai deviza árfolyama 216,90/217,10 forint a szerdai 219,10/30 forint után. A bankközi forintpiacon kialakult 9,00/05 százalékos egynapos finanszírozási (o/n) kamat már aligha változik meg ebben a tartalékolási periódusban; a távolabbi lejáratok iránt pedig szinte egyáltalán nincs érdeklődés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.