BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőkét emelt az óriásbiztosító

Az AIG Europe S.A. 680 millió euró összegű tőkeemelést hajtott végre sikeresen.

A tőkeemelés, amelynek forrását teljes mértékben az AIG biztosítási tevékenységet folytató leányvállalatai biztosították, lehetőséget teremt a biztosító számára, hogy növelje kockázatvállaló képességét az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások kapcsán.

A megállapodás alapján az AIG Europe Holdings Ltd, amely egy újonnan megalakult, Írországban bejegyzett holding, 480 millió euró összegben készpénzt bocsátott az AIG Europe S.A. rendelkezésére, melyért cserébe az AIG Europe S.A. által kibocsátott új törzsrészvényeket kapott. További 200 millió eurót az AIUO Ltd. bocsátott rendelkezésre alárendelt kölcsöntőke formájában, mely után kamatot kell fizetni. Utóbbi megfelel a felügyeleti szabályok által a biztosító szavatoló tőkéjére meghatározott követelményeknek.

Az AIG Europe Holding Ltd. létrehozása, amely jelenleg az AIG Europe S.A. túlnyomó többségét is tulajdonolja, egyben a jogi struktúra egyszerűsítését is szolgálja. Az AIG Europe S.A. 2008. december 30-án fennálló tőkeegyenlege meghaladta az 1,3 milliárd Eurót. Az AIG Europe S.A. elnök-vezérigazgatója, Julio A Portalatin kiemelte: „Ezzel a lépéssel lezárult annak az átstrukturálási folyamatnak az első szakasza, amely a múlt év elején vette kezdetét.

Számításunk szerint az AIG Europe S.A szavatoló tőke fedezete megközelítőleg 450 százalékra emelkedett 2008 december végére, a korábbi 267 százalékos szinthez képest. Ezek az események kiemelkedő jelentőséggel bírnak ügyfeleink azon bizalmának megerősítésében, mely szerint az AIG Europe S.A. pénzügyi helyzete stabil, és képes ügyfelei, valamint a felügyeletek felé fennálló kötelezettségeinek a teljesítésére.” Roberto Nard, a cég pénzügyi vezetője hozzátette:

A tőkeemelés fontos fejlemény az AIG Europe S.A. számára. Az új tulajdonosi struktúra egyszerűsíti a szerkezetünket, és lehetővé teszi számunkra az eddiginél is magasabb biztosítási kockázatvállalást, valamint magasabb tőkehatékonyságot eredményez. Egyébként is erős szavatoló tőkehányadunk a tranzakció hatására további jelentős javulást mutat, amely még szilárdabb alapokat biztosít az AIG jövőbeli növekedéséhez Európában.

Az AIG Europe S.A. egy Franciaországban bejegyzett és biztosítási tevékenységi engedéllyel rendelkező részvénytársaság, amelynek felügyeletét a Francia Biztosítók és Kölcsönös Biztosítópénztárak Felügyelete, az ACAM, látja el. Működési engedélye alapján az AIG Europe S.A. Európa legtöbb országában folytatja tevékenységét, és kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy ügyfelei igényeit a nem-élet biztosítások területén teljeskörűen kielégítse.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.