BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átlépte a 300-as lélektani határt a forint

A hazai fizetőeszköz árfolyama délben 300,37 forintig gyengült az euróval szemben. Az elemzők korábban is arra számítottak, hogy a kurzus áttöri ezt a szintet.

 Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint ez a pillanatnyi áttörés hosszú távon nem jelentős. A zlotyi is átlépte a lélektani határt és 4,55 körül mozog az euróval szemben. Suppan szerint meg kell szoknunk, hogy 3-assal kezdődik az euró váltási ára.

Az elemző arra számít, hogy még tovább is fog gyengülni a hazai fizetőeszköz, amely már hatást gyakorolhat a monetáris tanács döntésére is. Igaz, a kamatszint alig hat az árfolyamra, Suppan mégis arra számít, hogy óvatosabban folytatja a kamatvágást az MNB. Két hét múlva 50 bázispontos csökkentést vár az elemző. Suppan Gergely hangsúlyozta, hogy indifferens a lélektani határ áttörése a kamatdöntés szempontjából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.