BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az infláció alatti mértékben emelkednek az élelmiszerárak

Csak az infláció alatti mértékben emelkednek idén az élelmiszerárak, az élelmiszeripari költségek azonban tovább növekednek, ami nehéz helyzetbe hozhatja a magyarországi vállalkozásokat - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

A költségek növekedése nem állt meg az élelmiszeriparban, ráadásul a kereslet visszaesése miatt a termelés is tovább szűkül. Emellett ismét kedvezőtlen irányt vesz az élelmiszerek iránti kereslet szerkezete, szűkülni fog a középső árkategóriába tartozó termékek köre - mondta el a napilapnak Fórián Zoltán, az Agrár Európa Tanácsadó üzletág-igazgatója.

Az agrárszakember szerint a kedvezőtlen folyamatok miatt kevesebb élelmiszeripari vállalkozás marad talpon, és a megmaradó cégek is kevesebb embert foglalkoztatnak majd - írta a Magyar Hírlap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.