BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a prostituáltak és a börtönviseltek népszerűtlenebbek a bankároknál

Ezt állítja Németország vonatkozásában az Emnid közvéleménykutató intézet a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) elemzése szerint.

Az a gondolat, hogy a befektetési bankárok az adófizetők kontójára gazdagodnak, felháborodást kelt a német politikai körökben egészen a szövetségi kancellárig - írja a FAZ. De a bankok maguk is alapot adnak a nyugtalanságra. Hiszen a csúcsmenedzserek eurómilliókban mért jövedelmeiről az átlagos banktisztviselő csak álmodhat.

A FAZ szerint nagy a különbség a német bankokban folyósított fizetések között. A Verdi szakszervezet adataiból kiderül: a tarifaszerződés alapján foglalkoztatott banktisztviselő havonta bruttó 3300 eurót kap. Ez évente – beleértve a szabadságra és a karácsonyra folyósított juttatásokat – 46 ezer eurót jelent.

Ezzel szemben a sikeres években a befektetési bankárok akár tízmillió eurós összegben is részesülhetnek  Az igazgatóságok tagjai sem keresnek rosszul. A Kienbaum tanulmánya szerint 2004 és 2007 között minden ötödik igazgatósági tag éves fix fizetése meghaladta az 500 ezer eurót, az igazgatósági tagok 13 százaléka pedig évente több mint 1 millió eurós fizetésben részesült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.