BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izland kontra Nemzetközi Valutaalap?

A pénzügyi válság következményeinek enyhítését, a gazdaság átalakítását és az EU-csatlakozás megfontolását tűzte zászlajára Izland új kormánya.

A most megalakult kisebbségi kabinet, amely az április 25-i idő előtti parlamenti választásokig marad hivatalban, a 66 éves szociáldemokrata Johanna Sigurdardottir vezetésével többek között a jegybank, a Sedlabanki monetáris politikájának felülvizsgálatára, így a 18 százalékos alapkamat sokak által követelt mielőbbi csökkentésére és a pénzintézet vezetésének leváltására készül.

Hangsúlyozza ugyanakkor azt is, hogy az ország újjáépítésében együttműködésre törekszik a kamatvágást ellenző Nemzetközi Valutaalappal – jelentette a Bloomberg. 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A pénzügyi válság következményeinek enyhítését, a gazdaság átalakítását és az EU-csatlakozás megfontolását tűzte zászlajára Izland új kormánya.VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.