BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kamatot is tud fizetni az ING

A holland ING csoport ki tudja fizetni a kötvényei után járó kamatokat - jelentette be a hitelintézet új pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Patrick Flynn.

A hitelintézet 2008 októberében 10 milliárd euró tőkeinjekciót kapott a holland államtól, jelenleg pedig a tevékenységi körét és piacai számát próbálja csökkenteni.

Minden hiába, a 2008-ra 729 millió euró veszteséget elkönyvelő bank körül megbomlani látszik a bizalom. Az ING részvények 16 éves mélypontra zuhantak, miután a bank rossz fizetőképességével és lehetséges államosításával kapcsolatos találgatások láttak napvilágot. Elemzők a mai bejelentést is csak reménysugárnak értékelik, arra utalva, hogy kötvénykamatok kifizetése a tőkerész meglétére enged következtetni.

Ugyanakkor a holland pénzügyminisztérium szóvivője múlt hét pénteken kijelentette, az ING erős és meglátásuk szerint nincs szükség további állami segítségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.