BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kissé gyengültek a takarékszövetkezetek - PSZÁF összesítés

A hazai takarékszövetkezeti szektor valamivel több mint 10 milliárd forintos adózott eredményt produkált, ez mindössze néhány százmillió forinttal bár, de elmarad az egy évvel korábbitól – derül ki a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) legfrissebb összesítéséből.

A tavalyi profitcsökkenésnek a volumenen kívül egyéb szempontból sincsen túl nagy jelentősége: a szektor a felügyeleti összesítés szerint 2003 óta rendre 8 és 11 milliárd közötti adózott nyereséget produkál.

Az eredményen túl viszont más területeken sem villantottak tavaly túl nagyot a hazai takarékok: a 677 milliárdos hitelállományuk mindössze 6,41 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Igaz, a devizahiteleknél – főként a késői beszállásból eredő alacsony bázis miatt – kiugró a növekedés: az év végén már több mint 93 milliárdnyi eszközt tartottak nyilván idegen fizetőeszközben a takarékszövetkezetek, ez 60 százalékos éves bővülést jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.