BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma mekkora nyomás nehezedik majd a forintra?

Magyarországon, akárcsak Csehországban a piac ma mérlegelni fogja a hétfőn ismertetett pénzügyi csomag részleteit. Míg a magyarországi intézkedések jórészt az államháztartás szempontjait akarják érvényesíteni, addig a cseh kormány egy sor adómérsékléssel a hazai kereslet élénkítésére törekszik.

Mint a hírügynökség megjegyzi, a közép-kelet-európai régió egészét negatív hangulat uralja, és ez továbbra is nyomás alatt tartja a valutákat. Valószínűleg a forint sem jut lélegzethez, eladási nyomás alatt áll, csakúgy, mint az euróhoz képest gyengülő zloty is.

A forintra nyomást gyakorol a 2009 évi módosított államháztartási hiány prognózis. "A zloty szabadesésben van és ez rontja az egész térségben a hangulatot" - idéz a DowJones egy budapesti brókert.

A londoni bankközi piacon a forint kedd reggel, 303,75-30/eurón, 0,13 százalékkal drágább volt a kora hajnalinál, és 15,25 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén. Ugyanakkor a forint 240,06-13/dollár volt, 1,14 százalékkal gyengébb a hétfői későinél, és 27,49 százalékkal gyengébb, mint év végén. Tavaly 7,88 százalékot vesztett a dollárral szemben. Kedd reggel az euró 1,2652 dollár volt vételi oldalon, 0,0139 dollárral gyengébb a hétfői későinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.