BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már az FBI is nyomoz a pénzügyi válsággal kapcsolatos csalások miatt

A Szövetségi Nyomozóiroda 38 vállalat ellen indított eljárást a pénzügyi válsággal összefüggő csalás miatt. Az FBI nyomozása mellett a szövetségi pénzügyi felügyelet is több bűntetőeljárást kezdeményezett ezekben az ügyekben.

Az FBI és a szövetségi pénzügyi felügyelet illetékesei az illetékes kongresszusi bizottság meghallgatásán számoltak be a jelenleg folyamatban lévő eljárásokról. A bankokat megsegítő TARP program egyszemélyi vezetője, Neil Barofsky kijelentette: számos büntetőeljárást kezdeményeztek és a vezetők javadalmazásának felderítése kapcsán szorosan együttműködnek a New York-i államügyésszel – tudósít a Reuters.

Az FBI a múlt évben még csak mintegy tucat pénzügyi és gazdasági társaság ellen nyomozott, ez a szám a mai bejelentés szerint 38-ra emelkedett. A Szövetségi Nyomozóiroda elnökhelyettese, John Pistole leszögezte: a befektetésekkel kapcsolatos bűncselekmények magas száma szinte meghaladja a kis csapattal dolgozó iroda teljesítőképességét. Hozzátette: mivel az Igazságügyi Minisztérium a hangsúlyt a jelzálogra irányuló bűncselekményekre helyezi, a többi terület lefedettsége nem kellően biztosított.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.