BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit tervez az OTP és az EBRD?

Mai parlamenti felszólásában (13 órától) részletezi majd a miniszterelnök a legújabb reformtervezet részleteit. Az OTP és az EBRD is megerősítette pénteken, hogy megbeszéléseket folytatnak az EBRD szerepvállalásáról az OTP-ben – írja a Cashline iránytűje.

Az eddig kiszivárogtatott részletek alapján drasztikus előrelépésről továbbra sem lehet beszélni. Emellett, mivel a csomag lényegében nullszaldósra készül, továbbra is kérdéses a lebegtetett 200 milliárd forint körüli költségvetési hiány forrása – írja a Cashline iránytűje.

Az OTP és az EBRD is megerősítette pénteken, hogy megbeszéléseket folytatnak az EBRD szerepvállalásáról az OTP-ben. Az OTP már utalt rá, hogy biztosan nem lenne szó részvényhígításról, így véleményünk szerint leginkább az alárendelt kölcsöntőke jegyzése jöhetne szóba. Piaci információk szerint az esetleges megállapodás része lehetne az OTP saját részvényeinek (6.2%) eladása is, ezt azonban kevésbé tartjuk valószínűnek.

Eközben az OTP fellibbentette a fátylat az idei profittervéről, amely 150 milliárd forintra rúg. Ez az összeg némileg meghaladja a piac 130-140 milliárd forint körül alakuló profitvárakozását.

A leánycégek kapcsán az OTP jelezte, hogy továbbra is napirenden van egyes leánybankok eladása, de felmerült az a forgatókönyv is, hogy bizonyos új tulajdonosok vásároljanak részesedést az OTP külföldi érdekeltségeiben (maximum 50% erejéig).

reformtervezet részleteit. Az OTP és az EBRD is megerősítette pénteken, hogy megbeszéléseket folytatnak az EBRD szerepvállalásáról az OTP-ben – írja a Cashline iránytűje.VGO-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.