BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kínai kormányban bíznak a piacok

Az ázsiai és európai indexek felfelé indultak, mivel a befektetők abban reménykednek: Kína kiterjeszti gazdaságélénkítő csomagját.

A régiót a kínai tőzsde vitte fel: a Sanghaji Index hat százalékot emelkedett, miután a befektetők reménykedni kezdtek a kormány újabb gazdaságélénkítő döntésében – jelenti az AP. A világ harmadik legnagyobb gazdaságának vezetői csütörtökön találkoznak, a várható válságkezelési bejelentések pedig Kína mellett a japán és Hong Kong-i tőzsdéket is felfelé húzták.

Az optimizmust tovább erősítette, hogy a legfrissebb adatok szerint bár a kínai ipari termelés tovább csökkent, a zsugorodás mértéke kellemes csalódást okozott az elemzőket. Az eredményt egyesek úgy értelmezik, hogy az ázsiai ország már elérte a mélypontot.

A jó hírek ellensúlyozták a máshonnan érkező kellemetlen adatokat, például azt, hogy az ausztrál gazdaság – nyolc év után először – 0,5 százalékkal zsugorodott, meglepve az elemzőket. A DBS Vickers elemzője szerint a piacon továbbra is nagy a bizonytalanság, "az emberek jó hírekre várnak, de nem tudják, ezek mikor érkeznek meg".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.