BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mrs. Blair segítségével bepereli az RBS-t két nyugdíjalap

Az Észak-Yorkshire-i és a Merseyside-i regionális nyugdíjalapok beperelik a Royal Bank of Scotland vezetését, amiért azok tévesen tájékoztatták a befektetőket a cég pénzügyi helyzetéről és jelentős veszteségeket okoztak nekik.

Cherie Blair képviseli majd az Észak-Yorkshire-is és Merseyside-i önkormányzati nyugdíjalapokat a perben, amelynek keretében kártérítést követelnek a Royal Bank of Scotlandtől – értesült a The Times.

A New York-i bírósághoz benyújtott kereset az RBS teljes igazgatótanácsát felelősként nevezi meg szándékos félretájékoztatás és az ebből adódó hatalmas veszteségek ügyében. Az amerikai bíróságok lehetővé teszik, hogy a perhez más károsult szervezetek is csatlakozzanak, de eddig csak egy holland fémipari munkásokat képviselő intézmény tette meg ezt.

Cherie Blair, a volt brit miniszterelnök felesége, az ügy képviselője azonban úgy nyilatkozott: mindent megtesz, hogy az érintettek lehető legszélesebb köre igazságot nyerjen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.