BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötből egy jelzáloghiteles "víz alatt" az Egyesült Államokban

A friss statisztikák szerint ötből egy jelzáloghiteles gondban van, mivel ingatlanának értéke alacsonyabb, mint az arra felvett hitel. Jelenleg 8,31 millió ingatlant súlyt a "negative equity", a szám pedig várhatóan tovább emelkedik.

2008 decemberében 8,31 millió olyan lakást tartottak számon, amelynél felvett jelzáloghitel értéke meghaladta az ingatlanét (negative equity). A szám szeptemberben még 7,63 millió volt – idézi a First American CoreLogic ma közzétett felmérését a Reuters. Ezzel a "víz alatt lévő" jelzáloghitelesek száma 18-ról 20 százalékra emelkedett.

Az adatok szerint ha a lakásárak további 5 százalékkal csökkennek, újabb 2,16 millió ingatlan tulajdonosa juthat erre a sorsra. A First American kimutatásai szerint a vizsgált 43 amerikai állam ingatlanállományának értéke az egy évvel korábbi 21,5 billióról 19,1 billióra csökkent, a zuhanás felét Kalifornia okozta. A legnehezebb Arizona, California, Florida, Georgia, Michigan, Nevada és Ohio állam helyzete ahol az adósok 62 százaléka negative equityvel küzd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.