BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terjednek a munkanélküliségi biztosítások - Hazai kínálat

Bővül a munkanélküliségre és átmeneti keresőképtelenségre fedezetet nyújtó biztosítások piaca.

Március elsejétől már az Union Biztosító is kínál ilyen jellegű terméket, de tavaly május óta többen is csatlakoztak az akkor az ACE European Group és a biztositas.hu alkusz által megnyitott, addig lefedetlen piachoz. A szélesedő kínálatban a termékek fontos paraméterekben különböznek egymástól, és jelentős kizárásokat is tartalmaznak.

Az Union például háromféle csomagot vezetett be az Erste Bank halasztott törlesztésű jelzáloghiteleihez kapcsolódóan. A társaság biztosításai munkanélküliségre és átmeneti keresőképtelenségre is tartalmaznak fedezeteket a haláleseti és rokkantsági szolgáltatásokon felül.

A biztosítás, amelyet új és már meglévő jelzáloghitelekhez is meg lehet kötni, a problémás időszakban biztosítja a hiteltörlesztést és a havi biztosítási díj fizetését, halál vagy rokkantság esetén pedig rendezi a fennálló hiteltartozást. Az idén újított az Allianz is, amely Egzisztencia programja keretében indította el fő biztosításként és életbiztosítás mellé köthető kiegészítő biztosításként speciális termékét.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.