BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább vágtat a forint: 298-on jár!

A hazai deviza árfolyama közel két százalékot erősödött ma délutánra, és 298,47-es szintig kapaszkodott a kurzus az euróval szemben. A Citigroup és a HSBC jelentette, hogy javuló eredményekre számít az idén, ez pedig segíti a kockázatosabb eszközök drágulását.

 Ennek tudható be a mostani deviza erősödés, „legalábbis néhány órára vagy legfeljebb napra” – mondja Nigel Rendell, az RBC Capital londoni elemzője. Török Zoltán, a Raiffeisen bank elemzője szerint a nemzetközi hírek mellett, szerencsés lépés volt az MNB hétvégi közleménye a forint védelméről, amely éppen a javuló nemzetközi hangulattal egy időben idézte elő a mostani 300-as árfolyamszint alatti értéket.

A kockázati étvágy valamelyest visszatért ezen a héten, amit jól mutatja, hogy a hitel vissza-nemfizetést mérő CDS egy napon belül 40 bázispontot esett Magyarország esetében (a tegnapi 638 pontról mára 598 pontra). Az elemző ugyanakkor nem számít arra, hogy ez a szint tartósan megmaradna, a forint rövid távon inkább gyengülni fog, sőt akár a 320-as értékig is emelkedhet az árfolyama, és majd csak az év második felében számíthatunk stabilizálódásra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.