BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így fizetné vissza a Goldman a 10 milliárdos állami kölcsönt

Tőkét fog emelni és ennek révén vissza tudja majd fizetni az államtól kapott 10 milliárd dolláros kölcsönt is a vezető amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs.

Az elmúlt hetekben a banki részvények árfolyama alaposan felszaladt és a bankok üzlete is fellendült - emlékeztet a Wall Street Journal, amely szerint a Goldman Sachs is eljutott oda, hogy a saját kezébe vegye sorsa irányítását. Más amerikai pénzintézeteknél is mutatkoznak a stabilizálódás jelei, mint legutóbb a jó eredményt közlő Wells Fargo banknál.

A Goldman Sachsnál szinte mindenki azon a véleményen van, hogyha a piaci körülmények lehetővé teszik, akkor idő előtt, minél hamarabb vissza kell fizetni az állami támogatást, amivel "manőverezési esélyt" kapnak, beleértve a dolgozói, vezetői javadalmazásokat is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.