BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrekciós kurzusban a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 263,77 pontos, 2,14 százalékos csökkenéssel, 12.059,59 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 22,0 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Immár egyértelmű, hogy megtört a másfél-két hónapja tartó emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén - vélekedett Söre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője, aki szerint lesz még nagyobb "lefelé csorgás" is, tekintve, hogy eddig nem volt jelentősebb korrekciója a másfél-két hónapja tartó emelkedésnek.

Söre Balázs elmondta: a BUX keddi mozgását inkább kereskedéstechnikai, nem pedig fundamentális okok magyarázzák. Kifejtette: a délelőtt Németországból, a gazdasági kilátások javulásáról érkező hírek hatására többen elkezdték "zárni a shortügyleteket", az eladási opciókat, így lendült pozitív tartományba a magyar index.

A Mol papírok alacsony forgalom mellett napi minimumukon zártak - mondta Söre Balázs. Az üzletkötő az OTP papírok hétfői esését "áttörő jellegűnek" nevezte, és úgy vélekedett: tovább eshet a bankpapír árfolyama. A Richter keddi emelkedése kapcsán kiemelte: ez rendkívül alacsony forgalom mellett történt, és a vételeket táplálhatta a gyengülő forint miatt a kisbefektetők vették a papírt.

A Mol 565 forinttal, 5,26 százalékkal 10.180 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 59 forinttal, 2,44 százalékkal 2.363 forintra esett, forgalmuk 16,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 1,52 százalékkal 585 forintra gyengült, forgalma 3,3 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 205 forinttal, 0,74 százalékkal 28.000 forintra erősödött, a részvények forgalma 923,6 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 26,2 millió forintos forgalom mellett 100 forinttal, 0,86 százalékkal 11.700 forintra nőtt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.396,48 ponton zárt kedden, ez 5,97 pontos, 0,43 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.