BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindent a biztonságért!

Beindult a pénzügyi szolgáltatások szabályozási szigorításának uniós gépezete, amelytől Brüsszelben a mostanihoz hasonló válságok megelőzését várják.

A tagállamok képviselői tegnap már jóvá is hagyták azt az előterjesztést, amelynek értelmében 2010-től a bankoknak az általuk kibocsátott értékpapírtermékek – például jelzáloggal fedezett értékpapírok – 5 százalékáig tartalékot kell képezniük. Az Európai Bizottság ezzel egyidejűleg nyilvánosságra hozta a pénzügyi szektor alkalmazottainak és a tőzsdei cégek vezetőinek javadalmazására vonatkozó ajánlásokat, valamint a fedezeti és más alternatív befektetési alapok kezelőit érintő szabályok szigorításának tervét.

Részletes előterjesztések készülnek a magánbefektetők által vásárolt termékek – befektetési alapok, biztosításon alapuló befektetések és különféle strukturált termékek – biztonságának és átláthatóságának javítására is. A pénzügyi válság a magyarországi hatóságokat és törvényhozást is tettekre késztette: az egyik leginkább vitatott eset az ingatlanalapok forgalmazásának felfüggesztése volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.