BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szót fogad a MasterCard, nem büntetik meg

Az EU illetékesei közölték: elállnak a MasterCard megbüntetésétől, amennyiben a cég ideiglenesen csökkenti a határokon átnyúló kártyás fizetésekre kiszabott díjakat.

Az Európai Bizottság még 2007-ben közölte a vállalattal: büntetést szabnak ki rá, amennyiben nem csökkenti a más tagállamokban kibocsátott kártyákkal történő fizetés díját. A felügyelet most visszavonta a fenyegetést, feltéve, hogy a MasterCard júliustól korlátozza a levonásokat – írja az AP.

Eszerint a költségek hitelkártyás vásárlás esetén maximum 0,3, betéti kártyás tranzakció esetén maximum 0,2 százalékot tehetnek ki. A díjak korábban 0,4 és 1,9 százalék között mozogtak. A MasterCard hozzátette: a fenti intézkedések csak fellebbezésük elbírálásáig maradnak érvényben. A kártyacég azzal érvel, hogy a felügyelet által megállapított díjak messze nincsenek arányban azzal a plusz nyereséggel (garantált fizetés, készpénzes fizetésnél magasabb költés), amelyhez a kereskedők jutnak a kártyahasználatnak köszönhetően.

A határokon átnyúló tranzakciók a MasterCard forgalmának kevesebb, mint 5 százalékát teszik ki Európában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.